Sijainti

Ainutlaatuinen sijainti

Lappeenranta on yllättävän lähellä. Pääkaupunkiseudulta pääsee nopeasti ja helposti Lappeenrantaan. Junalla matka kestää alle 2 tuntia ja autollakin vain hieman yli 2 tuntia. Lappeenranta sijaitsee saman junamatkan päässä Helsingistä kuin Turku ja Tampere. 100 000 asukkaan työssäkäyntialue ulottuu Imatralle asti ja myös muista lähikaupungeista käydään töissä Lappeenrannassa. 

Lappeenranta on sijaintinsa, liikenneyhteyksiensä ja palvelujensa puolesta erinomainen kotipaikka kasvuhaluisille yrityksille. Sijainti kahden metropolin, Pietarin ja Helsingin, puolivälissä luo alueella toimiville yrityksille ainutlaatuiset yli 9 miljoonan kuluttajan markkinat, toimintaympäristön turvallisuudesta tinkimättä.

Kansainväliset liikenneyhteydet maanteitse, lentoteitse, rautateitse ja vesiteitse sekä seudun kuusi raja-asemaa kasvattavat kaupungin tarjoamaa markkinapotentiaalia entisestään. Lappeenrannan kansainvälinen lentokenttä (LPP Airport) avaa yhteydet Eurooppaan ja muualle maailmaan. Kenttä sijaitsee hyvin lähellä kaupungin keskustaa ja pystyy palvelemaan jopa 300 000 – 500 000 matkustajaa vuodessa. Lappeenrannan lentokentältä lennetään charter-lentojen lisäksi viikottain Italian Bergamoon ja Ateenaan. Raideverkoston solmukohtana Lappeenranta tarjoaa erinomaiset yhteydet muualle Suomeen ja toimii porttina Venäjän raideverkostoon. Pietariin pääsee Allegro-junalla puolessatoista tunnissa. Saimaan kanava avaa yhteyden Euroopan merisatamiin ja maailmalle myös vesiteitse. Valtatiet 6 ja 13 risteävät Lappeenrannassa. Lappeenrantaan on hyvät maantieyhteydet kaikkialta Suomesta sekä Pietarista.
 


5 miljoonaa pietarilaista on valtava potentiaali.

Jussi Valtola
Johtaja, Holiday Club Saimaa