Matkailukeskittymä

Suosittu matkailukohde

Lappeenranta on Helsingin jälkeen Suomen toiseksi suosituin ulkomaisten turistien matkailukohde, yli kaksi miljoona matkailijaa vuosittain (n. 1,4 milj venäläistä).

Lappeenrannan hotellien käyttöaste on Suomen korkeimpia. Majoituksen hintataso ei ole joustanut, mikä kuvastaa kaupungin vetovoimaa. Erityispiirteenä kaupungissa on korkea vapaa-ajan matkustajien osuus suhteessa työmatkalaisiin (75/25 %).

Suomen suurin Hiekkalinna houkuttelee matkailijoita Lappeenrantaan jo 13. kerran. Lappeenrannan satamassa sijaitsevalla Hiekkalinnalla vierailee joka kesä jopa 180 000 kävijää. Hiekkalinna on osa Huvisataman kokonaisuutta, jossa on tarjolla erilaisia ilmaishuveja. Tänä vuonna on ensimmäisen kerran mahdollisuus järjestää esimerkiksi vihkitilaisuus tai ristiäiset Hiekkalinnaan rakennettavassa kappelissa.

Lappeenrannan lentokenttä on ensimmäinen yksityisessä omistuksessa oleva kenttä ja samalla Suomen vanhin toiminnassa oleva lentokenttä. Charter-lennot lentävät jo kentältä mm. Kreetalle, Dubrovnikiin ja Sisiliaan. Uusia reittilentoja ollaan hakemassa jatkuvasti.


5 miljoonaa pietarilaista on valtava potentiaali.

Jussi Valtola
Johtaja, Holiday Club Saimaa