Investointien kohde

Myös suuret investoivat Lappeenrantaan

Kaupanalan rakentaminen on Lappeenrannan alueella merkittävää. Suomessa on viime vuosien aikana toteutettu suuria rakennushankkeita Helsingin lisäksi vain Lappeenrannassa. Pohjoismaiden suurimman kylpylän Holiday Club Saimaan valmistuttua Lappeenrantaan käynnissä on yhä useita merkittäviä rakennuskokonaisuuksia ja uusia investointeja on jo julkistettu. On arvioitu, että vuoteen 2025 mennessä uuden liiketilan tarve vaihtelee 500 000 - 1 700 000 kerrosm2 välillä.

Myös asuntorakentaminen on vilkasta. Vuoden 2015 alussa Lappeenrantaan oli rakenteilla enemmän kerrostaloneliöitä kuin esimerkiksi Kouvolaan, Kotkaan ja Haminaan yhteensä.

Ikea on tekemässä päätöstä sijoittumisesta Lappeenrantaan. Ikea on tehnyt valmistelutöitä Mustolan tontilla, johon on tarkoitus avata liike lähivuosina. Vuonna 2020 Ikean yhteyteen on suunniteltu avattavan suuri kauppakeskus, Ikano, jota hallinnoi Ikea Centres-yhtiö.

Wihuri Oy Aarnion Metro-Tukku on yksi Suomen johtavista päivittäistavaroiden tukkukauppaa harjoittavista yrityksistä. Talvella 2015 Lappeenrantaan avattu pikatukku on osa kasvavaa kotimaista ketjua.

Rauhan alueelle investoidaan ja rakennetaan ahkerasti. Pohjoismaiden suurimpaan matkailukeskushankkeeseen Holiday Club Saimaaseen on investoitu tähän mennessä yli 130 miljoonaa euroa. Parhaillaan alueelle rakennetaan noin 20 miljoonalla eurolla. Matkailijoita houkuttelevat alueella mm. kylpylähotelli ja Angry Birds Activity Park.