Visma Solutions

Visma Solutions

Osaavaa työvoimaa Lappeenrannassa

Visma Solutions Oy:n menestystarina alkoi Lappeenrannasta vuonna 2004, kun Ari-Pekka Salovaara perusti Severa Oy:n yhdessä opiskelukaveriensa kanssa. Yrityksen perustaminen sujui ongelmitta ja tukea oli tarvittaessa saatavilla yrityspalveluista. Myöhemmin, vuonna 2010, norjalainen Visma-konserni osti Severan ja vuonna 2013 Severa yhdisti voimansa toisen Visman hankkiman lappeenrantalaisen IT-yrityksen Netvisor Oy:n kanssa. Näin syntyi Visma Solutions Oy, jonka kotipaikkana on koko toiminnan ajan säilynyt Lappeenranta ja sen toimitusjohtajana Ari-Pekka Salovaara.

Tänä päivänä Visma Solutions Oy:lla on Suomessa 173 työntekijää, joista n. 113 on Lappeenrannassa. Yritys panostaa vahvasti Lappeenrannan toimipisteeseen ja sen henkilömäärä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Visma Solutions Oy:lla on n. 100 000 yritysasiakasta Pohjoismaissa, joista osa myös Lappeenrannassa.

Visma Solutionsin liikevaihto on tällä hetkellä n. 29 miljoonaa euroa ja kasvu 25 % tuntumassa. Yrityksellä on Lappeenrannassa tilat kahdessa kerroksessa keskustan Technopoliksessa. Uusia työntekijöitä palkataan Salovaaran mukaan säännöllisesti ja toimitiloja laajennetaan sen mukaan, miten sopivia tiloja löytyy.

Toimitusjohtaja Salovaaran mukaan Lappeenrannassa on helppo ja hyvä toimia. ”Sijainnin näkökulmasta meille on tärkeää oikeiden osaajien ja hyvien tyyppien löytäminen. Toimimme hyvin pitkälti digitaalisesti asiakkaidemme kanssa, joten ei ole merkityksellistä missä asiakkaat fyysisesti sijaitsevat”. Salovaara toteaa. ”Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulusta (Saimia) valmistuu päteviä osaajia, joista osa on ollut töissä meillä myös opintojen ohella. Haasteena on ollut IT-alan osaajien koulutuksen vähyys, mutta tätä asiaa on onneksi lähdetty korjaamaan.” hän jatkaa. Muutenkin yhteistyö oppilaitosten ja muiden julkisten organisaatioiden kanssa on ollut Salovaaran mielestä toimivaa.

Lappeenrannan sijainti on Salovaaran mukaan hyvä, sillä junalla pääsee pääkaupunkiseudulle vain kahdessa tunnissa. Lappeenrannassa välimatkat ovat lyhyitä, mikä on puolestaan työntekijöiden mieleen. Myös hyvät palvelut sekä luonnon läheisyys houkuttelevat osaajia Lappeenrantaan. Työntekijät ovat viihtyneet Visma Solutionsin Lappeenrannan toimipisteessä ja vaihtuvuus on ollut todella pientä. Yritys on ollut jo pitkään kärkisijoilla ”Great Place to Work” -tutkimuksessa. Tämä on erityisesti yrityksen sisällä vallitsevan hyvän hengen sekä työntekijöistä huolehtimisen ansiota. Työntekijät ovat Visma Solutionsille myös tärkeä rekrytointiverkosto. Osa työntekijöistä on tullut yritykseen tutun suosituksen perusteella.

Yritysilmapiiri Lappeenrannassa on Salovaaran mukaan hyvä. Muiden yritysten kanssa on helppo tehdä yhteistyötä. Visma Solutions on mm. osallistunut muiden Lappeenrannassa toimivien it-yritysten kanssa yhteisellä standilla rekrytointimessuille, jotka järjestetään LUT:lla keväisin.

Tulevaisuudessa Visma aikoo laajentaa toimintaansa lisää Lappeenrannassa ja luottaa Lappeenrantaan yrityspaikkana!

Lue lisää Visma Solutions Oy:sta