Octo3

Octo3

OCTO3 kasvaa vahvasti

Joulukuun alussa tietotekniikkayritys OCTO3 muutti jo viidettä kertaa Skinnarilassa neljän vuoden sisällä.  Vuonna 2011 perustetusta yrityksestä on kasvanut jo 28 IT-osaajan työpaikka. Toimitusjohtaja Tommi Laitisen mukaan uusia henkilöitä rekrytoidaan jatkuvasti.

– Avoinna on puolen kymmentä työpaikkaa ja enemmänkin palkataan, kun vain osaajia löytyy. Toteutimme syksyllä yhdessä neljän muun lappeenrantalaisen yrityksen, Wirma Lappeenrannan ja kaupungin kanssa valtakunnallisen rekrytointikampanjan, jonka ansiosta saimme runsaasti hyviä hakemuksia. Juuri nyt etsimme erityisesti käyttöliittymäkehittäjiä, Tommi kertoo.

OCTO3:n ydinosaamista ovat digitaaliset ratkaisut, kuten mobiilisovellukset, sähköinen asiointi verkossa ja teollinen internet. Asiakkaita autetaan tehostamaan toimintaansa ja kasvattamaan liikevaihtoaan digitalisaation avulla.

Kasvupontentiaalia OCTO3:lle löytyy startup-yrityksistä  PK-sektorilta, mutta myös julkishallinnosta, etenkin terveydenhuoltosektorilta. Käytännön esimerkkinä digitalisaation mahdollisuuksista Tommi mainitsee lääkäripalvelut tai terveydenhuollon yleensä.

– Perinteisesti lääkäriä on tavattu henkilökohtaisesti. Uusien sovellusten ja sensorien avulla osa potilaskohtaamisista voidaan tehdä sähköisesti kotoa käsin, jolloin palvelun saaminen nopeutuu ja helpottuu. Tässä esimerkissä sekä potilas että palvelun tuottaja säästävät, Tommi kertoo.

ICT-ala on vahvassa kasvussa Lappeenrannassa. Yritysrypäs työllistää nykyisin vajaat 1 000 osaajaa ja Tommi arvioi määrän ainakin kaksinkertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Yhä useampi toimiala tarvitsee tulevaisuudessa ohjelmistokehittäjiä.

– Olemme suunnitelleet alan koulutuksen kehittämistä yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Tällä hetkellä Lappeenrannasta ei valmistu tarpeeksi ohjelmistoalan osaajia yritysten tarpeisiin, ja tilanne huonontui entisestään AMK:n lopetettua insinöörikoulutuksen. Näen silti tulevaisuuden erittäin positiivisena. ICT on tulevaisuuden kasvusektori ja uskon, että oikeilla toimenpiteillä siitä saadaan kehitettyä vahva tukijalka myös Etelä-Karjalaan, päättää Tommi Laitinen.