Holiday Club

Holiday Club Saimaa

Asiakaspotentiaalia läheltä ja kaukaa

Holiday Club Saimaa on tuonut Lappeenrannan alueelle monipuoliset ja viihtyisät kylpylä-, majoitus- ja aktiviteettipalvelut, jotka ovat tavoittaneet hyvin sekä paikalliset, että alueen ulkopuolelta tulevat vierailijat. Viisi vuotta toiminnassa ollut kohde on laajentunut tänä aikana useampaan otteeseen, muun muassa lisäämällä majoituskapasiteettia.

Holiday Club Saimaa on alun perin sijoittunut paikkakunnalle hyvän sijainnin ja hyvien liikenneyhteyksien sekä Venäjän markkinan läheisyyden vuoksi. Myös kehityskelpoinen ja laajennusmahdollisuuksia tarjoava alue houkutteli sijoittumispäätöksessä.

Holiday Club Saimaan johtaja Jussi Valtola uskoo Rauhan alueen potentiaaliin ja sen kehitysmahdollisuuksiin. Holiday Club Saimaa on perustettu paikalle, jossa vanha rakennuskanta on pystytty hyödyntämään uuden rinnalla. Paikalliset toimijat ovat olleet apuna ja yhteistyö sekä kehitys muiden yritysten kanssa ovat toimineet alusta asti. ”Hyvä yhteistyö kilpailijoiden kanssa on tärkeää. Ei pidä olla mustasukkainen, sillä mitä paremmin menee kaikilla, sitä suurempi etu se on kaikille”. Valtola sanoo.

Oppilaitosyhteistyö on ollut tärkeää Holiday Club Saimaalle. Valtola itse on käynyt oppilaitoksissa puhumassa ja parantanut sitä kautta myös yrityksen haluttavuutta työnantajana. Holiday Club Saimaa on kehittynyt myös suurten tapahtumien järjestäjänä, kuten kesällä 2016 järjestetyn kokoomuksen puoluekokouksen isäntänä. Tämän on mahdollistanut muun muassa hyvät suhteet alueen poliittisiin päättäjiin sekä osaavat työntekijät. ”Meillä on loistojengi töissä tänä päivänä”, Valtola sanoo ylpeänä.

Holiday Club Saimaasta on pyritty kehittämään Valtolan mukaan ”paikallisten olohuone”. ”Ollaan saatu kanta-asiakkaiksi paljon paikallisia (kuluttajia ja yrityksiä) ja siitä olemme erittäin tyytyväisiä”, Valtola toteaa. Toinen suuri asiakaskunta tulee pääkaupunkiseudulta. Asiakasmixiin kuuluu kaikenikäisiä kuluttaja- ja yritysasiakkaita. Yritysasiakkaat käyttävät monesti junaa, jolla pääsee helposti ja nopeasti Lappeenrantaan.

Venäjän läheisyys on Holiday Clubille tärkeä asia. ”5 miljoonaa pietarilaista on valtava potentiaali. Lappeenranta on etuoikeutettu, vaikka eletään kriisiä.” Valtola kehuu. ”Liikenneyhteyksiä on parannettu viiden vuoden aikana huomattavasti Lappeenranta-Imatra-Pietari välillä, mikä on tärkeää toiminnan kannalta.” hän jatkaa.

Holiday Club Saimaa investoi alueeseen voimakkaasti myös lähivuosina. Valtolan mukaan majoituskapasiteettia tarvitaan lisää ja sitä on tulossa esimerkiksi erillis- sekä kerrostaloina. Myös alueen hiekkarantaa on kehitetty asiakkaiden toiveiden mukaisesti. ”Tavoitteenamme on olla Pohjoismaiden suurimpia ja merkittävimpiä turistikohteita seuraavien 5-10 vuoden aikana”. Valtola kertoo.

Lue lisää Holiday Club Saimaasta