Divest Group

Divest Group

Osaava ja sitoutunut työvoima toivat Divest Groupin Lappeenrantaan

Kun Divest Group vuonna 2014 etsi yritykselle uutta toimipistettä, Lappeenranta oli ehdokaslistan kärjessä.  Yritykselle haettiin pitkäaikaista ratkaisua työvoimaan saatavuuteen ja sitoutuneisuuteen perustuen. Ylösajosta vastanneelle hankejohtaja Kari Haajalle kaupungin mahdollisuudet olivat tuttuja jo ennestään. 

Kari Haaja kertoo, että vertailua eri kaupunkien välillä tehtiin huolellisesti eri kriteereillä analysoiden.
– Koska palkkaamme pääasiassa korkeakouluopiskelijoita, yliopisto tarjoaa meille juuri oikealaista osaamista. Harkitsimme myös Vaasaa, mutta Lappeenranta voitti sijainniltaan. Junayhteys asiakkaidemme luo pääkaupunkiseudulle on helppo ja nopea. Lappeenrannasta ei myöskään löytynyt kaltaistamme palveluyritystä, Haaja avaa kriteereitä.

Sijoittumispäätös oli lopulta helppo. - Olin yhteydessä Wirman Kimmon Kuikkaan, jolta sain hyviä kehittämisehdotuksia suunnitelmaamme.   Tämän jälkeen hän kokosi meille tärkeät toimijat kuten yliopiston, kaupungin ja TE-palveluiden edustajat yhden neuvottelupöydän ääreen.  Mutkaton ilmapiiri ja helppo kanssakäyminen tekivät meihin vaikutuksen.  Sen jälkeen Lappeenrantaan tulo oli helppoa, Kari Haaja tiivistää.

Kansainvälisellä talous-, tilitoimisto-, myynti-, asiakaspalvelu- ja kansainvälistymispalveluita tarjoavalla konsernilla on toimipisteitä Lappeenrannan lisäksi Helsingissä ja Mikkelissä. Sijoittumisvaiheessa yrityksen tavoitteena oli palkata Lappeenrannan yksikköön kymmenen hengen tiimi. Vuoden jälkeen toiminta on kuitenkin saanut siivet alleen.  - Visiomme ovat toteutuneet ja olemme saaneet rekrytoitua huikeata porukkaa! Asiakkaamme ovat olleet niin tyytyväisiä lappeenrantalaisiin työntekijöidemme palveluun, että olemme pystyneet palkkaamaan kuukausittain uusia ihmisiä. Nyt meitä on 22 ja tavoitteenamme on palkata yksi uusi työntekijä joka kuukausi heinä- ja joulukuu pois lukien, Haaja avaa yrityksen tulevaisuudennäkymiä.

Vaikka konsernin suomalaiset asiakkaat ovat pääkaupunkiseudulla, yritys ei palkkaa lisätyövoimaa sinne vaan rekrytoinnit keskittyvät Lappeenrantaan ja Mikkeliin. Pääkaupunkiseudulla on Haajan mukaan huutava pula osaajista, työvoima ei ole sitoutunutta ja jatkuva työntekijöiden rekrytointi on yritykselle turhan kallista ja aikaa vievää.

Divest Group tekee määrätietoisesti ja aktiivisesti töitä uusien työntekijöiden löytämiseksi. - Olemme osallistuneet kaikkiin Saimian ja LUT:in järjestämiin rekrytointitapahtumin  ja olemme hyödyntäneet yliopiston Firmatiimin palveluita. Tämän lisäksi olemme rekrytoineet useita henkilöitä Saimialta, jossa käynnistämme uutta kummioppilastoimintaa syksyllä. 

 – Strategiamme on tarjota korkeakouluopiskelijoille ja sieltä valmistuville ensimmäinen työpaikka. Palkkaamme Lappeenrantaan ensisijaisesti yliopisto-opiskelijoita ja vasta valmistuneita markkinointikoordinaattoreiksi ja ylempiin asiantuntijatehtäviin projektipäälliköiksi. Saimialta rekrytoimme ensisijaisesti kirjanpitäjiä, Haaja kertoo.

Haaja kokee, että Lappeenranta näyttäytyy yrityksen näkökulmasta täysin erilaiselta kuin minkä käsityksen lehdistä lukemalla saa. –Kaupunki kasvaa ja kehittyy voimakkaasti ja yritykset rekrytoivat jatkuvasti uutta työvoimaa. Myös uusia yrityksiä sijoittuu Lappeenrantaan.   Olemme todenneetkin, että pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen jälkeen kasvuvoittaja on Lappeenranta.   Erittäin vireä ja pk-yritysmyönteinen paikka, Haaja toteaa tyytyväisenä.