ON PUHUJIA. JA TEKIJÖITÄ.

 

ICT

Itä-Suomen ICT-kaupunki

Lappeenrannassa on kasvava ohjelmistoalan yritysrypäs, joka työllistää yli 1000 osaajaa. Ohjelmistoalan yritykset ovat keskittyneet kaupungin keskustaan sekä Skinnarilaan yliopiston läheisyyteen, jossa tutkimus, osaava työvoima ja yritysten tarpeet kohtaavat. Kasvava ICT-klusteri houkuttelee alueelle osaavaa työvoimaa tarjoten hyvän kasvualustan erityisesti ICT-alan yrityksille. Työvoimaa tulee Lappeenrantaan myös muualta Suomesta.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) kouluttaa huipputason ohjelmisto-osaajia. LUT:sta valmistuneiden diplomi-insinöörien määrä on Suomen kolmanneksi suurin. 

Lappeenrannan alueen palkkataso on alhaisempi kuin pääkaupunkiseudulla, joten yrityksenne on myös taloudellisesti kannattavaa käynnistää toiminta seudulla.

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun monipuolinen koulutus ja laaja-alainen tutkimustyö ovat yrityksesi hyödynnettävissä. Kampusalueen teknologiakeskuksen 100 yritystä ja 1000 osaajaa muodostavat Kaakkois-Suomen suurimman teknologiayritysten yhteisön. Yhteistyö yritysten välillä on tiivistä ja kaikki uudet yritykset otetaan avosylin vastaan.

Lappeenrannassa toimivat mm. M-Files, Aureolis, Tieto Finland, CGI Suomi, Visma Solutions, Capgemini Finland, Mediamaestro, LTC-Otso, Bambora, Tietokoura, Arcusys, Data-Info, Nasta Technologies, Octo3 ja Divest Group/Sametti.
 

 


Heti ensitapaamisella tuntui, että tänne on hyvä tulla.

Jukka Tarkiainen
Toimitusjohtaja, LTC-Otso